Wanneer moet ik mijn reis betalen?

Een algemene regel in de reiswereld is dat je doorgaans 2 betalingsmomenten hebt. Een aanbetaling welke bij boeking dient te worden voldaan en een restantbetaling welke enkele weken voor vertrek voldaan moet zijn. De momenten van betaling zijn altijd afhankelijk van het moment van boeken, het type vakantie en de datum van vertrek. Hieronder zullen we het een en ander toelichten.

Aanbetaling: 

Een aanbetaling dien je te voldoen als je buiten zes weken voor de datum van vertrek een boeking maakt. De hoogte van het bedrag hiervan is afhankelijk van meerdere factoren en dient direct bij boeking voldaan te worden. 

  • Normaliter wordt voor een vliegvakantie (lees pakketreis) een aanbetaling gevraagd tussen de 15% en 30% van de totale reissom. Dit blijft altijd afhankelijk van de gekozen reis en de uitvoerende reisorganisatie.
  • Wanneer je een eigen vervoer reis boekt naar een hotel is de gemiddelde aanbetaling ca. 20% van de totale reissom bij een vakantiehuisje of stacaravan is dit doorgaans 30% van de totale reissom.
  • Wanneer er een last minute pakketreis (vervoer inclusief verblijf) geboekt wordt en de vertrekdatum ligt binnen 6 weken dan dient de volledige betaling 100% bij boeking betaald te worden. 
  • Indien er losse vlieg-, bus of treintickets geboekt worden, of onderdeel uitmaken van de reis dan dienen deze tickets direct volledig betaald te worden bij boeking. Voordat u de boeking definitief afsluit en dus een overeenkomst met ons aangaat ziet u duidelijk de betalingsvoorwaarden van de door u gemaakte reservering. 

Restantbetaling:

Na het voldoen van de aanbetaling bij afsluiting van de boeking dient het restantbedrag van de boeking uiterlijk 6 weken voor vertrek op onze rekening zijn bijgeschreven. Hiervoor wordt tijdig een e-mail gestuurd naar het bij boeking opgegeven emailadres voorzien van een makkelijke betaallink. 
Wanneer de restantbetaling niet tijdig door Directbookers is ontvangen zullen wij over moeten gaan tot annulering van uw reis om verdere kosten te voorkomen. Bij een annulering door het uitblijven van de betaling is de hoofdboeker aansprakelijk voor alle hieruit voortvloeiende kosten. Zorg dus altijd voor een tijdige betaling.